lauantai 22. maaliskuuta 2014

HELSINKI - PARIISI - TORONTO

Porcupine Ave, Mississauga, Ontario, Kanada - Siinäpä se olis tämänhetkinen osoite. Aamulla Jarders haki meidät Puksulasta kyytiin ja vei meidät kentälle. Päpi sai "ensimmääsen varootuksen" jo mennessä Koivukylän kohdalla. Intoa täynnä, kuin ilimapallo innostui takapenkiltä lukemaan kaikki tienvarsikyltit. Piti sanoa, että nyt kyllä lopetat, ennen ku alotatkaan! :D Itse lento Pariisiin oli kevyttä keittoa ja kaikki meni bueno.

Pariisissa siirryttiin seuraavaan terminaaliin bussilla. Vaihtoaikaa oli yli kaksi tuntia, joten kerettiin käydä kahvittelemassakin ihan rauhassa. Lento Torontoon oli ihan täynnä. Meillä oli Outin kanssa vierekkäiset paikat, koska oltiin liikenteessä samalla varauksella. Päpin istumapaikka oli ihan erillään. Minä sanoin, että hyvvää se Päpille tekkee olla muutama tunti puhumatta. Outi epäili, että se kostautuu meille sitten Kanadassa, eikä se sulje suutaan moneen päivään. Ystävällisen henkilökunnan avulla jouduttiin kolmea palikkaa siirtämään, että Päpi loksahti meidän kanssa samaan penkkiriviin. Niinhän siinä sitten kävi, että kun yritettiin Outin kanssa katsoa leffaa, niin sillä Outin vieruskaverilla oli aina jotain asiaa. Nooh, hyvä äitiliini siitä Outista vielä tulee. Se kaivoi kassista puhelimen ja sanoi Päpille, että "Haluatko pelata pallopeliä"?! No, sehän tepsi! Varmaan pari tuntia oli sitten ihan seesteistä.

Torontoon saavuttiin aikataulussa ja meitä oli vastassa aurinkoinen keli. Tullissa minua kuulusteltiin aika perusteellisesti. Erehtyi polonen vielä tivaamaan mitä teen työkseni. Nooh, nopea reaktio ja sihteerihän minusta tuli, - varsinainen Neiti Näpsä! Outin ilme oli siinä vaiheessa hieman hämmentyneen oloinen. Laukutkin saatiin, eivätkä edes ratsanneet meidän ruisleipiä, niin voitiin siirtyä autovuokraamon puolelle. Herzillä oli toooosi kiva setä. Pikkaisen se ihmetteli meidän ajokortteja ja varausta. Löytyihän meille lopulta auto. Ei ollut Jeep, oli Dodge! Lentokentältä osattiin lähteä ihan oikeaan suuntaan ja gps heräsi myös jossain vaiheessa. Muutama voimasana lipsahti siinä liikenteen seassa, mutta niin vaan osattiin perille. Suomenlippu liehui salossa, kun ajettiin pihaan. Nyt odotellaan talonväkeä konsertista kotiin. Brucen pitää tulla keittämään tuolla maailmanlopun myllyllä meille kunnon kahvit. Elikkäs, kaek män hyvin ja aamulla kohti uusia kohtaloita!

 

4 kommenttia:

  1. Huomenta täältä pohjolasta!Teille siis hyvää yön alkua...
    Hyvä et kaikki män matkal hyvin.Tulin ite just kotiin ,ruokin ruunan ja meen pehkuihin.parintunteroisen unet ja sit viemään sitä klinikalle ,kun on tuo aikakin varattuna puolilta päivin,jokohan kohta ruunalle ravi maistuu.Hienon autonkin ootta saanneet allenne,onko MS-renkaat alla?Terkut täältä kaikilta!!!

    VastaaPoista
  2. Kyllä isi! Talvirenkaat löytyy. :) Se vuokraamon kiva setä varoittelikin, että yöllä sataa lunta. En ole vielä kurkannut ulos, miltä siellä näyttää. Päiväkeliksi lupasi ainakin aurinkoista. Kello ei ole vielä kolmea aamuyöllä, joten saattaa tulla p i t k ä h k ö t tunnit odotellessa, että muut heräävät...

    VastaaPoista
  3. Hyvä ootte päässy ehjinä perille. Tästä se seikkailu sitten taitaa alkaa. Sä sihreerinä handlaat nää hommat varmasti. ;)
    Kukas toi tiedän majoitusisäntä on, joku tuttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsi! Enpäs ole huomannutkaan tätä sun kommenttia. Meidän "Toronton tukikohta" on Mississaugassa, Toronton kupeessa. Meillä asuu täällä sukulaisia jotka käyvät melkein joka vuosi Suomessa. Arvaappas huvittiko mua tuo sihteerin virka, mutta äkkiä piti jotain keksiä. Onneksi eilen USA:n tullissa eivät kyselleet noin tyhmiä. :D

      Poista