perjantai 28. maaliskuuta 2014

PORT ARTHUR, THUNDER BAY

Aurinkoinen päivä! O tarjoili aamupalan sänkyyn (kahvi Starbucksista ja keeki Päpiltä). Heräilyjen jälkeen näpyteltiin Hoidon osoite gepsiin ja suunnattiin Port Arthurin puolelle kaupunkia. Bay streetillä käveltiin ensin suomalaiseen kirjakauppaan ihmettelemään. Myyjä kuunteli meitä hetken ja sanoi sitten, että -"Kysykää vaan, jos tarvitsette apua". Oli mukava kuulla suomenkieltä. Seuraavaksi astuttiin sisään myymälään nimeltä Finnport. Siellä oli puhelias täti ja kauppa täynnä Marimekkoa, Aarikkaa, Iittalaa, Kalevalaa jne. Suomitavaraa ehkä jopa enemmän, kuin Ainolla Mississaugassa. Laskeuduttiin katua vielä alaspäin, mutta sieltä ei löytynyt lihakauppaa kummempaa.


Palailtiin takaisin ja Hoitoa vastapäätä oli Skandinavian Deli & Soppi. Mentiin sisälle ja tupa oli täynnä vanhempia miehiä. Sanoin reilusti päivää ja joka suusta tuli -"Päivää!". Puhuttiin, että on mukava kuulla suomea ja kauppias kysyi, puhutaanko meidän seudulla suomea. Vastattiin, että -"Melko paljon. Ollaan Suomesta". :) Oli äkkiseltään luullut, että ollaan Amerikan puolelta. Kun kuulivat, että ollaan Haapajärveltä, niin alkoi arpominen, että ketä Thunder Bayssa on Hapitsulta. Soinin mies sanoi heti, että Maijala on Haapajärveltä. Samassa kävi ovi ja Maijalan Lauri astui sisään. Niinpä meillä oli sitten Haapajärvisten kokoontumisajot. Meille tarjottiin kunnon kahvit ja rupateltiin pitkän aikaa asiakkaiden kanssa meidän matkasuunnitelmista, tästä talven säästä ja Thunder Baysta. Asiakkaita tuli ja meni, eikä kenellekkään jäänyt epäselväksi, mistä ollaan tulossa ja minne menossa. Lopuksi meidät vielä kutsuttiin huomenna possujuhliin. Joka lauantai keittävät kahvia ja tarjolla on possumunkkeja! Sinne siis, heti yhdeksän jälkeen. Mietittin vaan, että kuinkahan paljon siellä on väkeä meitä odottamassa...

Koluttiin vielä yksi kauppa ja sitten mentiin Hoitoon. Tupa oli täynnä ruokailijoita. Baaritiskillä istui yksi pappa, joka oli aiemmin meidän "kokoontumisajoissa". Mies oli Vehkalahdelta kotoisin. 50-luvulla tullut Kanadaan ja kerran vuonna 1980 käynyt isänsä hautajaisissa Suomessa. Pappa kerkesi hetkessä kertoa usealle keitä ollaan, mistä tullaan ja minne mennään. Toivotteli lähtiessään vielä hyvää matkaa ja epäili, että voidaan nähdä vielä aamulla.


Käveltiin autolle ja ajateltiin ajella hieman. Juuri kun oltiin poistumassa parkkipaikalta, huomasin, että tuoltahan tulee Jänkä! Muutama vuosi sitten Yle esitti dokumentin TB:ssa asuvasta eläkeläisestä, joka oli kierrellyt maailman meriä ja lopulta päätynyt Thunder Bayhin. Vaihdettiin pikaisesti muutama sana ennen parkkikselta poistumista. Jänkä vaan huikkasi perään, että -"Nähdään Hoidossa!". Tässä linkki Ylen sivulle, jossa ohjelmasta ainakin klippejä: Jänkän unelma - Kannattaa tutustua! :)

Nyt tultiin hotellille vähän huilimaan ja suunnitellaan, minne tässä vielä singautetaan. Olkaa kuulolla!

Ps. Todettiin aamulla Outin kans, että meillä on huonoimmat kaverit ikinä. Kukaan ei kommentoi mitään kuulumisia (paitsi "mun miehet", kiitos teille!). Laitetaan kaverit vaihtoon heti, ku tullaan Suomeen!


14 kommenttia:

  1. Teillä ollu vissiin tosi erikoinen päivä ja jokaista tietty katoitte sillä silmällä että onko tuttua näköä :D

    Me on noustiin Arskan kaa kahvinkeittoon ja lueskeltiin rauhassa blogia ennenko muut heräs. Herranjestas ku Jaska nukku jopa seittemään! Sitte rupes kuulumaan sängystä "Ohoi! Tättättätääätäää ohoi tättätää Kake Ohoi!" (Jaska vissiin laulo jaken tunnaria ku sillä oli jake yökkäri päällä ja katteli siitä paidan kuvaa)

    Sitte mulle on viimesen parin kuukauden aikana soitettu autokaupoista ja mazdan varaosista. No aina yhtä hämmentyneenä minä oon tarjonnu soittajille "ei oo":ta saaden soittajatki yhtä hämmentyneiksi. No eilen sitte taas joku kaipas Tonia puhelimeen ja minä reippaasti kysyin että autokauppojako meinasit? "Joo kyllä!" Toinen innostui. "Ei tästä numerosta. Taas on tullu väärä numero etkä oo ensimmäinen." Miehen innostus lopahti, mutta hetken juteltua ni se anto tiedot mistä oli numeron saanu jne. Varaosapistefi sivulle ettimään Tonia, löysinkin ja kahtoin että juu-u.. sillä on mun numero prkele.. Ystävällisesti ilmoitin että korjais puh.numeronsa jotta kaupat edistyis ja tyytyväisenä lähetin sen etteenpäi että nyt loppuu autokauppa puhelut mulle. Vasta viestin lähetyksen JÄLKEEN kattoin uudestaan sitä numeroa... Numero oli hänen omansa, tismalleen sama ku mulla mutta 0400-alkunen.. mää niin tunsin itteni yhtä fiksuksi kuin ne soittajat jotka on ensin mulle soittanu ja sitten vasta tarkistaneet numeron uudestaan... jes.

    VastaaPoista
  2. Heippatirallaa! Tiedoksi, että mulla on Skype, vävy laitto koneelle(vielä kun muistas miten käytetään????). Teillähän menee lujaa. Olispa päässy paikalle kun rupesitte jutteleen suomalaisten kans. Tämä Lauri on varmaan se Nurkkalan Kaijan serkku, sama mies jonka talossa Maikki ja Timppa asui sen puoli vuotta siellä ollessaan.Onko se Annikin näköinen? On siellä asumassa Rintalan Sepon siskokin, nimeä en tiedä, mutta paikalliset varmaan tuntee, ainakin Lauri serkkunsa! Me täällä luetaan Blogia ahkerasti ja minä kerron siitä tutuille ja matkiksessa näyttelen kuvia koko ajan. Kuskit ainakin ihasteli susi kuvaa, epäilivät mokomat ensin kojootiksi (Arto ja Esa), mutta suurennos varmisti Katjan lajimäärityksen. Nyt lähetään Villen synttäreille ja sitten leipomaan teatterille nisuja. Kiire..... Terveisin Hili

    VastaaPoista
  3. Ihana Inka! Mulla on tullut tuollaisia samanlaisia viisauksia tällä reissulla. Onneks Outi on nyt jotenkin tavallista fiksumpi ja pelastaa tilanteet. Ja Hilille tiedoksi, että sinä seisoisit vieläkin siellä sopissa puhuttelemassa niitä. Meillä on Laurista kuva, niin voit sitten vertailla. Maikista ja Timpasta puhuttiin myös. Artolle ja Esalle myös terkkuja. Saa ne itekki kommentoida. Illalla käytiin "mehtäajelulla" ja kuvia on tulossa...

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Eipä oo kerennyt käydä mielessä. Vasta viikko reissattu ja kolme edessä! Hanskille terkkuja!

      Poista
    2. Tässä me on luettu sinun blogia. On mielekiintoisia nähtävyyksijä. On upeita paikkoja. Millä kameralla on otettu kotkasta kuva. Onko siellä maatiloja ja lehmijä lähellä

      Poista
    3. Hannu käski kysyä onko ravikilpailuja siellä ja hevosija

      Poista
    4. Kaikki blogin kuvat on minun ottamia ja minun omalla kameralla. Canon on merkki, mutta älä kysy mallia.. Muutamia maitotiloja on näkynyt ja muutamia lihakarjatiloja. Entisiä, ränsistyneitä pientiloja on pitkin matkaa. Viljely keskittyy käsittääkseni Kanadassa enemmän tuonne Albertan osavaltioon. Siellä ainakin edellisellä reissulla näkyi paljon maataloutta. Hevosia näkyy paljon. Tutkin etukäteen, että tasaisin välein on laukkaratoja ja raviratoja. Monet radat on vaan kesäratoja. Chicagossa olisi laukkakisat yhtenä iltana kun ollaan siellä. Iso casinorata ja varmasti näkemisen arvoinen. Pitäis vaan saada houkuteltua nuo pirkot lähtemään, niin näkis senkin touhun.

      Poista
    5. Tämä on hyvä blogi. Kiitos sinulle ja terveisijä teille kaikille pirkoille

      Poista
  5. Höpsistä, minä en oo mies ja oon kommentoinu jo monasti! Nii kerta! Mutta nytkin vasta tälle päivää kerkesin lukemaan päivityksen. Oltiin Nurmossa kattomassa Senni-vauvaa ja pyörähettiin samalla kirpparilla. Alisa sai... uuden hepan! :D Huomenna kello soittaa lenkille klo 6.00. Tai jotain sinne päin, tuo kesäaikaan siirtyminen saattaa tuottaa hämmennystä ajassa! Sitten meillä on jo 9.30 treffit sovittuna jotta Alisa pääsee ratsastamaan :)

    Mutta oli varmasti mukava kuulla välillä "ommaa" kieltäkin ja kuulla juttuja täältä lähteneiltä tai sellaisilta joiden juuret on Suomessa- Ja julkkisbongausta, vau!

    Mutta nyt unta palloon! -Henna-

    VastaaPoista
  6. Terveisiä Isosta ompusta.
    Lämpöä +12 ja kevyttä sadetta. Kämppä on ok mutta kalja on yllättävän kallista..?
    Tänään ollaan hoidettu kulttuurivaje kuntoon sekä saatu verisuonet vedettyä ihan tukkoon pänkeikillä ja beigeleillä.
    Terveiset chili-konkarnelle ja siskolles.
    T. Mikko & Heidi

    VastaaPoista
  7. Henna: Me puhuttiinki kavereista, eikä suvusta! Suvun velvollisuus on kommentoida ja teistä on hankalampi päästä eroon. ;) Mikko ja Heidi: Terveiset Duluthista. Pikkasen plussan puolella ja uskomattoman kaunis päivä! Elikkäs, sama maa, sama valuutta! :) Chili ja sen äitee laittaa terkkuja takas.

    VastaaPoista
  8. Viime yönä jostain syystä olitte ja mielessä ja ihan samaan tulokseen päädyin! Eli ettei mua lasketa kaveriksi vaan siihen toiseen kategoriaan, siihen josta ei eroon pääse vaikka kuinka kauas matkustais ;)

    VastaaPoista