keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

TAMA OLLA HJUVA PAIVA!

Aamu alkoi hienosti, -24C pakkasta! Katselin sääkanavaa ja odottelin, että pirkot herää ja voin kertoa ilouutiset. Ennen seitsemää skypetettiin jo Inkan kanssa ja puoli kahdeksan maissa mentiin aamu-uinnille. Uinnin jälkeen skypetettiin vielä Hennan ja Alisan kanssa. Sitten lyötiin kamppeet päälle ja käveltiin Tim Hortonsille aamupalalle. Tim Hortonsilla on menossa kilpailu, jossa mukin reunan alta voit voittaa palkinnon. Päpi voitti... donitsin!  - LEEEE! Katja siis sai jälkkäriksi vielä suklaadonitsin. :)


Pakkanen laski nopeasti ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Loistava ajokeli! Kyllä tuo keli vaan vaikuttaa mielialaan. Oltiin kaikki hyvällä päällä ja matkanteko luisti. Bongailtiin uusia ihmeellisiä kylttejä, ihmeteltiin asumuksia ja latoja, joissa heinät varmasti kuivuu.


Tuttujakin kylttejä tuli vastaan jossain ennen Espanolaa. Kaikkialle se suomipoika kerkiää...



Jossain puolimatkassa tuli taas ihan uusi varoituskyltti vastaan. Heitin Outille villin veikkauksen mistä se varoittelee. Veikkaus osu ja uppos, - naps ja kops! :)



Amishi-asuinalueita näytti olevan pitkin matkaa ja ajettiin useampien vankkureiden edelle. Amishien elämään voit tutustua klikkaamalla tästä linkkiä: Amissit

Olipa matkan varrella Mama Oudillekin ihan oma kyltti! Oli ihan pakko vetää sivuun ja kuvata se.


Sitten kun alkaa tapahtumaan, niin sitten tapahtuu. Ensiksi huomasin peuran pellolla. Vedin sivuun, että saan kuvan ja samalla huomasin toisenkin lähempänä tietä. Olihan meillä sitten hyvä mieli, kun edellisellä Kanadan reissulla ei nähty oikeastaan paljon mitään elukoita.


Noh, sitten vähän ennen Sault Ste. Marieta Outi sanoi aika flekmaattisesti takapenkiltä, - "No, nyt tuolla seiso joku v*tn susi". Siis, SUSI?!! Päpikin sanoi kerenneen nähdä sen. Minä tenttasin niitä ihan tuskassa ja pyöräytin heti tilaisuuden tullen auton ympäri. Ja joo, siinä oli U-käännöksen kieltävä merkki ja joo, poliisi oli tulossa siinä alle sadan metrin päässä. Hätä ei lue lakia! Siinä oletetulla kohdalla oli kaistojen välissä korkea valli, eikä sen yli nähty. Toinen uukkari kauempana ja äkkiä takaisin oletetulle paikalle. Minä väänsin melkein itkua, että oliko varmasti susi? Oliko se vapaana? Seisoko se? Oliko se kaukana tiestä? Näkikö Päpi varmasti sen kans? MIKS MINÄ EN SITÄ NÄHNYT?! Päästiin kohdalle ja siellähän se oli! Hätäisesti kerettiin autosta muutama kuva nappaamaan, ennen kuin se jolkotteli puskaan. \o/


Matkaa siitä paikalta oli 8,7km meidän hotellille. Elikkäs, ihan kylän pinnassa. Outi kysyi jonkin ajan päästä, että - "Mikä kysymys se oli, että oliko se vapaana?! Hihnassako ajattelit sen olevan?" No, kävi vaan mielessä, että tässäkin maassa voidaan tarhata vaikka mitä, vaikka koirasusia. No, joka tapauksessa, kyllä tämä jolokotteli ihan vapaana, se tuli nyt nähtyä kolmen akan voimin. :) HIENO PÄIVÄ!

Nyt ollaan hotellissa ja ikkunasta näkyy amerikka! Hotelli sijaitsee jokivarressa ja joessa kulkee Canadan ja USA:n raja. Huomenna tästä suunnataan kuitenkin vielä ylemmäs Superiorin rantaa kohti Thunder Bayta. Yöllä pitäisi alkaa lumisade, mutta ei se vaikuta niin pahalta, kuin ensin lupailtiin. 700km siirtymätaival, mutta aikaahan on, kun ollaan lomalla!

7 kommenttia:

  1. "Outi kysyi jonkin ajan päästä, että - "Mikä kysymys se oli, että oliko se vapaana?! Hihnassako ajattelit sen olevan?" "

    *kuivailen läppärin näyttöä* :D

    VastaaPoista
  2. kävin eilen mummulla ja lueskeltiin yhessä teijän kohelluksista, sitä niin nauratti teijän "motitustaktiikka". käski kertua terveisiä että nauttikaa nyt ku pääsette ainoona porukasta kokemaan talven. Ite swe kehu että nyt alkaa vasta kunnon pilkki kelit! Ainon kans illalla käytiin järvenpenkkaa kiertämässä ja kapulan ranta oli ainut jossa oli koko rantaviivan matkalla vesi kunnolla jäällä. Meitä niin nauratti ku veskun rannassa oli aika pitkällä rannasta saunan ovi(?)liekkö sillä sielä avanto.. me oltiin kyllä siinä uskossa että nyt on todistetusti löydetty "näkinkoti" ;)

    VastaaPoista
  3. No johan siellä alkoi tapahtumaan! Monenlaista elävää olette ehtineet yhen ajomatkan aikana nähä.
    Tuo hieman huvitti, että näkikö Päpi. Etkös tiedä, että Päpihän näkee hiirenkin sadan metrin päähän :))
    Tästä on kokemusta... Me lähetään huomenaamuna Aimon kanssa myös "etelänmatkalle". Yövytään eksoottisesti Jämijärvellä, se kun sattui olemaan sopivasti lähes puolimatkassa kahen tanssipaikan välillä.
    Siis supistettu tanhuryhmä lähtee liikkeelle ja poikkeaa Häijäällä ja Harjavallassa. Hehkutusraportti Päpille
    tulee sitten sunnuntaina. Terkkusii paljon Tuulikki

    VastaaPoista
  4. Totta se on, minä näin SUDEN! Näkemistä on ollu ja nyt sitten jatkamme kohti *lumimyrskyä*. Tutuille terkkuja sinne etelän lavoille! Päpi

    VastaaPoista
  5. Nyt minä oon kade, mä niin oisin halunnu tavata noi Amissit! (noihin susiin voi törmätä täälläkin) Oon nimittäin lukenu joskus muutaman kirjan jotka käsitteli amissi yhteisöjä, mielenkiintoista. Ois ollu huikeeta nähä ne livenä :) Joten kun televat vielä vastaan niin räpsytelkää sitä kameraa!

    VastaaPoista
  6. Vautsi mikä päivä! Voin kuvitella tuon Katjan tenttaamisen siitä sudesta :D Iho oli ihan kananlihalla lukiessa :D Täytyy huomenna näyttää Alisalle heppakuva, nyt se jo nukkuu. Ja Outin kyltti, hehee.. Toivottavasti teitin siirtymätaival on sujunut rattosasti ja on ollu ainaki melkeen yhtä hjuva päivä (mitä kyllä vähän eppäilen!)

    VastaaPoista
  7. Turvallista matkaa seuraavalle siirtymätaipaleelle. Mukavasti on kaikkinensa matkaa näköjään sujunut... Mukava kulkea "matkassa " näin blogin välityksellä :) Illan kohokohta on aina lukea teidän kuulumiset.Terkkuja ja palataan... -Mammu-

    VastaaPoista