torstai 3. huhtikuuta 2014

PARI MUUTTUJAA...

Edellisenä iltana käytiin Päpin kanssa pizzalla, kun Outi kutjotti. (Se samainen jannu, joka ei tarjoillut minulle juotavaa, tarjoili Outille mitä ilmeisemmin pilaantunutta salaattia). Foshey Towerissa sijaitseva Key's puolestaan tarjoili meille isot pizzat ja myös samalla "dogibäkit". Tänäänkin on sitten syöty vielä sitä pizzaa.
Hotellille palatessa näpsittiin muutamia kuvia öisestä Minneapolisista.


11am kirjauduttiin ulos ja -ullatus, ullatus!- vetäsin taas yhden liittymän pitkäksi ja otettiin vauhtia kehätieltä. Tämä oli näemmä enemmän sääntö kuin poikkeus. Noh, nähtiinpäs vielä kerran Minneapolisin skyline.


Seuraavaksi ylitettiin Missisippijoki. Nyt on sitten sekin nähty. Kerran vaan vilahti autonikkunasta. St Paulin skyline oli huomattavasti vaatimattomampi, eikä huvittanut jäädä sitä enempää pällistelemään. Piti tarkkana seurata, että osasi kaupungista ulos oikealle tielle. Osattiinhan me, eikä tehnyt tiukkaakaan. Dodgen tankissa oli käynyt taas pyörre ja tankki oli tyhjä. Kurvasin Hwy 94:ltä sivuun tankkaamaan. Hampaita nauratti, kun katsoi kuittia tankkauksen jälkeen. Tankillinen bensaa maksoi euroissa alle viisikymppiä.


Ennen Baldwinia nähtiin ensimmäiset biisonit. Hätäisimmille tiedoksi, kyseessä oli siis biisonifarmi! Ei ne onneks täällä vapaana kulje. Lisäksi oli havaittavissa, että kaikenlainen maatalous lisääntyi.



Niin ja on jäänyt kokonaan kertomatta, että on nähty jo kaksi kalkkunaa. Molemmat on vaan ollut ketarat ojossa tienvarressa. Elävää yksilöä odotellessa... Sitten nämä ah' niin ihanat peurat. Niitä raatoja nähtiin tänäänkin useita kymmeniä. Täytyy vaan toivoa, ettei napsahda meidän keulaan.

Baldwinista suunnattiin tielle 63. Lähdettiin siitä pätkimään kohti Ironwoodia. Seudut olivat vain pelkkää maaseutua. Monenlaisia särkyneen pyörän karjatiloja nähtiin. Useampia kotkia taas bongailtiin, mutta yhtä valkopäätä pysähdyin kuvaamaan, kun istui taas puussa. Tiet olivat hyväkuntoisia, eikä muuta liikennettä paljon näkynyt. Aurinko paistoi ja rattaat oli pyöreät! Sitten vähän ennen Claytonin pikkukylää...


... vastaan ajeli Seriffi. Huomasinhan minä sen, -kohdalla! Nämä on täällä semmosia kameleontteja, että ei koskaan tiedä minkä värisellä ja mallisella autolla ne milloinkin liikkuu. Tällä oli musta auto. Näin sen läheltä.
Vilkaisin peiliin, sanoin pirkoille, että -"Jarruttaa! Nyt kääntyy... ja nyt on vilikut!". Damn! Himmailtiin vähän, että se tulee lähemmäs ja ajettiin sivuun. Jostain syystä meitä vaan huvitti koko tilanne. Kenelläkään ei ollut hajuakaan, paljonko olin ajanut. Jotenkin oli vaan sellainen mielikuva takaraivossa, että se korkeintaan vannottaa, niin kuin siinä suomen kahvimainoksessa.. "Vannon, kautta kiven ja kannon..."

Seriffi tepsutteli autolle leveästi hymyillen, toivotteli hyvät päivät ja kysyi arvaisinko miksi pysäytti. Sanoin, että minulla on jonkinlainen aavistus. Kyseli tiedänkö paljonko on nopeusrajoitus. Enhän minä voinut sitä tietää, kun en näe niitä lätkiä suomessakaan! Sanoin olevani suomesta. Kauheasti teki mieli lohkoa jotain "viisasta" maailman nopeimmasta kansasta. Kyseli korttia ja ihmetteli vahvasti kansainvälistä ajokorttia. Suomalainen kortti kyllä sitten kelpasi. Tämä "sekaannus" mailien ja kilometrien suhteen tuntui kuitenkin lievittävän tilannetta. Enkai minä niin tyhmä ollut, että olisin sanonut, että meidän autossa voi mittariston näkymän vaihtaa nappia painamalla. Hymy pysyi miehen naamalla ja me hymyiltiin kolminverroin takaisin! Sitten se kyseli jotain, mitä me ei millään meinattu tajuta. Lopulta Outi tajusi, että se kysyy onko meillä "haku päällä"! EI, ei herrantähden olla etsintäkuulutettuja! Seriffi poistui korttien kanssa autoonsa ja me odoteltiin. Viimein se palasi, palautti kortit ja sanoi, että koska meille ei voi lähettää sakkoa, minut pitäisi viedä vankilaan. Väistämättä alkoi Jailhouse rock soida päässä. Sitten se esitteli meille, että kun navigaattorissa alkaa vilkkua punainen täytyy hiljentää. Sitten tuli se "lupaan ja vannon"-kohta ja sitten se toivotti meille hyvää ja turvallista matkaa. :) Kauheesti teki mieli kysyä, että haluaisko se mun matkablogiin. Oisin niin mielellään ottanut kuvan seriffistä, mutta ei ukkaltanu enää riskeerata.


Kauheesti oli sitten loppumatkasta niitä nopeusrajoituksia! Ettei matkanteko olisi ollut liian helppoa alkoi navigaattori sekoilla keskellä jotain tajuttoman suurta kansallispuistoa. Yritti käännättää meitä teille, joita ei ollut koskaan ollut olemassakaan. Välillä taas joillekkin epäilyttäville pikkuteille. Matkan varrella koitti Outille kuitenkin se kauan odotettu hetki... se pesukarhu! Kerkesi kuitenkin luikkia piiloon puun juurelle ja kurkisteli sieltä meitä. Saatiin kuitenkin kuva todisteeksi ja Outille toooooosi hyvä mieli! :)


Yhdellä tieosuudella, jossa ei näkynyt auton autoa kymmeniin kilometreihin, alettiin jo miettiä, että kumpi olisi "mukavampi" tilanne. Se, että autosta hajoaa vaihdelaatikko vai se, että O alkaa synnyttämään. - Jotenkin kai sitä pitää ihtiään viihdyttää! Lopulta, mitä ihmeellisimpien tieosuuksien jälkeen saavuttiin Montrealiin. Pikkaisen meitä huvitti. Kohta kuitenkin nähtiin edessä jotain tuttua...


Ja ei, ei käyty koputtamassa oveen. Jatkettiin matkaa, ylitettiin osavaltion raja ja saavuttiin Michicanin puolelle. Tuumattiin Outin kans, että eikös täällä USA:ssa oo vähän sellainen tapa, että kun vaihtaa osavaltiota, niin saa kaikki vanhat synnit anteeksi?! Meinaan, että aloitetaan puhtaalta pöydältä ja huomenna taas matkanteko luistaa. ;) Osuttiin Ironwoodiin. Hotelli täältä varattiin eilen, joten linkki majoitukseen ei pidä enää paikkaansa. Tämä on varsinainen metropoli! Kyläpahasesta ei sen enempää ole kerrottavana, kuin käytiin kuvaamassa vähän Matsille terveisiä...


13 kommenttia:

  1. Meinasin jo huolestua, kun aamulla ei uutta päivitystä näkynyt. Ainakin kahesti kävin vilkasemassa. Nyt olen jo Sepän mummulle jutun lukenut puhelimessa, kun sattu soittamaan (ja kehumaan meijän näytelmää, olivat illalla kahtomassa!!!) Mukava että teillä on välillä vähän äksöniä, eipähän tuu aika pitkäksi. Harmi ku ette käyneet koputtelemassa ovelle, minä oisin kyllä vaatinu sitä jos olin autossa mukana. Tiijä vaikka ajoitte sukulaisten ohi? Hauskaa päivää teille toivottelee Hili.

    VastaaPoista
  2. Ihana lukea blogspottia näin niinkuin kainalon alta eli en ole kirjautunut enkä vielä esitellyt itseäni. Olen se Inkeri sieltä Kuivaniemestä ja nautin suunnattomasti Katjan haapajärvisestä huumorista ja olen tosi onnellinen, että saan matkustaa vähän niinkuin jäniksenä autossa. Ei muuta kun jatkakaa tuurilla...ootta te melekosia.

    VastaaPoista
  3. Häkkiä, putkaa, vankeutta! Kyllä ne vielä kuskin laittaa kurkkimaan kaltereittentakaa ennen ku reissu on ohi.
    Ois kannattanu poiketa siellä "lipputalossa" niin oisit saattanu saaha sieltä hyvänkin tutun joka sitten kävis sulla vierailulla :)
    Mats oli niin onnellinen terveisistä, että sillä on nyt ollu HYVÄ PÄIVÄ (ainakin toistaseks)
    Ennenkö lähettä sieltä kylästä ettenpäin niin käykää kuvaamassa se ISO punanahka... Kylän ainut nähtävyys
    Ps. Skype toimii taas joten naamani vielä näätte!

    VastaaPoista
  4. Aiempaa kommenttia (Inkerin) kompaten; olettekos ollenkaan huomanneet, kuinka monta salamatkustajaa teidän kyydissä onkaan? Varmaan auton täydeltä! Paikallisen virkavallankin olette sitten tavanneet, oikein lähituntumassa - ja hymyllä lahjoneet:) - tuossa pari päivää sitten puolisoni juurikin mainitsi, että toivottavasti naiset huomioivat mailien ja kilometrien eron nopeuksissaan... mutta nythän navigaattori sitten punastelee tarvittaessa. Siis ei mitään hätää jatkossa - kunhan se navis vielä ohjaisi oikeisiin suuntiin, niin kaikki olisi kuin Rämsöössä. Rattoisaa matkan jatkoa ja rinta rottingilla kohti uusia seikkailuja. t. Marjaana

    VastaaPoista
  5. Vai että haku päällä ;) Siellä sitten sattuu ja tapahtuu niin kuin arvata saattaakin kun Katja on liikkeellä.. Olitte kyllä hassuja kun ette käyneet ovella koputtelemassa, minä ujo piimäkin oisin varmasti käyny huikkaamassa Suomesta terkkuja! Muistakaapa seuraavalla kerralla!

    VastaaPoista
  6. Latauksia tälle sivustolle tulee parisataa päivässä. Siitä päätellen joku muukin tätä blogia lukee, kuin nuo muutamat kommentoijat. Mukava aina kuitenkin saada palautetta lukijoilta. Eikä meillä ole missään vaiheessa ollut ongelmana maileihin siirtyminen. Autossa saa mittariston vaihdettua nappia painamalla. Navigaattorikin on oma ja tuttu peli, mutta eikai sitä voinut seriffille sanoa. ;)

    VastaaPoista
  7. On teillä kyllä tapahtumarikasta! :D mua ihmetyttää tuo hintataso, oon aina jotenkin kuvitellut että siellä olisi kalliimpaa kuin Suomessa, mutta väärässä olin. Ainakin mitä tulee ruoan ja polttoaineen hintoihin...
    Meillä on näillä näppäimillä Villen vanhenemishetki, Ville on laskenut minuutteja H-hetkeen. Niin minäkin 10 vuotta sitten ;)
    terkkuja sinne!
    -Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut Vilholle! Ja onnittelut eilisen johdosta Jannallekin, ellei tullut jo aiemmin sanottua. :) Eihän täällä tosiaan tämä syöminen, asuminen ja ajaminen maksa mitään. Nykyään, kun lennotkin on halvat ja autonvuokra ihan mitätön, tämä on hyvä matkakohde.

      Poista
  8. ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ tuo pesukarhu! olisitta ottanu kyytille <3 mulla olis ollu sille koti :( purrr! Ouskamuru, lento on varattu! 18.5. 13:40 hurrhurr ;) etkä synnytä vielä, et tee siitä lapsesta jenkkiä, siitä tulee pian lihava! :D -J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ollu IHANA! :'D Elikkä nää lähet melekkeen samantien ko mie tuun.. oottako kauanki? Ja kyl mie suunnittelin tulevani yhesä osasa takasi, no worries :P

      Poista
    2. noku emmää tiiiiä :D kai me ollaan nii kauan ku rahat piisoo :D tai loppuu nii ettei tullakkaa takas ;) mää nii tyksin sun suuresta mahasta, nyt uskallan sanoa ku oot noin kaukana, MUTTA nyt se on jo iso <3 mut sää et oo ollenkaan iso, ihan pieni vielä, etsä näytä siis lihavalta, vain raskaalta <3 a purr! -J

      Poista
  9. Mistäs päpi sai päivän kiksit ku outi näki pesukarhun ja sää pääsit konstaapelille sirkuttelemaan, vai menikö se kummitäti ulkomaan markkinoille? ;) täällä on tänään taas harrastettu niitä TÖITÄ (yök) mutta enää huominen ja sit juhlitaan sikua ja herkutellaan, TAAS! :p

    VastaaPoista
  10. Ihana pesukarhu ♥♥
    Oisithan sä nyt vähän voinut häkkiä saada, ois tullu todentuntuinen reissu kaltereidenkin takaa. :D

    VastaaPoista