sunnuntai 11. toukokuuta 2014

LOPPUYHTEENVETO

On minulla innokkaita lukijoita. Vieläkin tälle sivustolle tulee kolmisenkymmentä latausta päivittäin.

Kolme viikkoa olen opetellut tätä normaalia arkea ja onneksi kaksi niistä oli repaleisia arkipyhäviikkoja. Ne irralliset lomapäivät tulivat kyllä tarpeeseen. Laukut on nyt lopultakin purettu ja tavarat ripoteltu paikoilleen. Minulta on paljon kyselty, että mitä tällainen reissu kustantaa. Tutkin tiliotteet ja tässäpä tulee faktaa...

LENNOT 410,21€
HOTELLIT 781,80€ (2345,40€)
VUOKRA-AUTO 185,13€ (555,39€)
POLTTOAINEET 155,24€ (500,00€)
HOTELLIPARKIT 108,57€ (Yhteensä)
TIETULLIT 5,84€ (Yhteensä)
KV-AJOKORTTI 25,00€
ESTA 10,50€
LIPUT (NHL, WWRY) 110,90€
MATKAVALUUTTAA 817,41€
VISAN VINGUTUKSIA 452,70€


YHTEENSÄ: 3063,30€

Elikkäs, karkea arvio tonni per viikko piti paikkansa. Lennot olivat joulun aikaan tavallista halvemmat. Yleensä edestakaisesta lennosta saa maksaa vähintään 600€.


Hotellien keskihinta yölle oli 33,99€/hlö. Meille hotelliöitä kertyi 23. Hotelleissa pystyy säästämään reilusti varaamalla hieman edullisempia vaihtoehtoja. Usein kaupungin ytimessä oleva hieno hotelli on vielä jopa "epämukavampi", kuin normihotelli vähän sivummassa. Kalliimmissa hotelleissa on myös kalliit parkkimaksut. Marriottin huoneistohotellit olivat tosi mukavia. Niitä tulen kyllä jatkossa suosimaan!Vuokra-auto oli niin halpa, että se kannatti ottaa, vaikka ei ois tarvinnutkaan. Dodgella oli kiva päästellä, vaikka pyörre kävi tankissa. Minä vuokrasin suurimman citymaasturin mitä sai, kun bensahan siellä on niin edullista. Halvimmillaan jonkin henkilöauton olisi saanut reilusti alle kolmella sadalla. Itse autohan meillä maksoi 475€, mutta ostettiin Päpille lisäkuskin oikeudet ja ne maksoi 80€. Kilometrejä mittariin kertyi 5758.


Liput NHL-matsiin ja Queen-musikaaliin kustansivat reilun satasen. Yleensäkin kaikkiin nähtävyyksiin ja museoihin pääsymaksut olivat 20-35$ (15-25€).

Kaikki muu raha meni syömiseen, juomiseen ja ostoksiin. Koko reissun ajan syötiin ravintoloissa. Ja mehän syötiin aamulla, aamupäivällä, päivällä, iltapäivällä ja illalla. Ja siinä välissä, jos siltä tuntui. Meidän käyttämät ravintolat oli samaa luokkaa, kuin esim. Rossot Suomessa. Elikkäs, hyvää ruokaa kohtuu hinnoin. Haarukkaruokaa (pihvi/lohi tai vast.) sai yleensä pitkän oluen kera 20 dollarilla (15€). Burgerin taas puolestaan noin vitosen halvemmalla. Vesi tuli ruokajuomaksi automaattisesti, eikä maksanut mitään. Jos syömisissä haluaa säästää, niin pikaruoka ei siellä maksa paljon mitään.
Pullon punkkua sai kaupasta n.3-4 eurolla. Puolikkaan pullo ihan juotavaa viskiä maksoi yleensä alle kympin.Tiivistettynä voisin sanoa, että minä halusin hyvän auton ja hyvät hotellit. Ideana oli, että suurimmissa kaupungeissa ei autoon tarvitse muutamaan päivään koskea. Muutenkin meidän rahan käyttö oli sitä luokkaa, että "Eletään reilummin, vaikka sitten päivä vähemmän!". Reissussa on turha rahoja laskea. Ollaan sitten köyhiä ja kipeitä kotona. Uskallan väittää, että tuosta kolmen tonnin hinnasta voi halutessaan vielä lähes tonnin nipistää pois, jos nuukaksi heittäytyy. Jos reissussa olisi ollut vielä neljäs henkilö jakamassa hotelli-, auto-, parkki- ja polttoainekuluja, niin ois oltu tuolla rahalla kaks viikkoa pidempään. ;)

Jos suunnittelet saman tyylistä reissua, niin kysy rohkeasti neuvoa. Edellinen Kalliovuorten reissukin meni tosi hyvin, mutta tällä reissulla oppi taas moooonta uutta asiaa. Mitähän sitä seuraavaksi...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti