keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

BURANASTA PUNKKUUN

Pääkipu! Ihana pääkipu heti kun silmänsä aukaisi. - Buranaa!! Toinnuttiin hyvin hitaasti liikenteeseen. Päivä oli aurinkoinen ja melkein voisi sanoa lämmin. Käveltiin pitkin Magnificent Mailia. Muutama kauppa vilkaistiin ja käytiin Water Tower Placessa ihmettelemässä. Ei oikein jaksanut innostua nyt shoppailusta. Nälkäkin alkoi olla, kun aamupala oli vaatimattomampi. Lähdettiin käpsyttelemään sivukaduille etsimään ruokapaikkaa. Siinäpä sitä olikin sitten haastetta taas kerrakseen. Alkaa nuo burgerit jo tulla korvista ulos. Lopulta päädyttiin Chili'siin syömään. Palvelu oli hidasta ja ruoka mautonta. Syötiin kuitenkin, kun nälkä oli.

Taivas oli niin selkeä, että päätettiin mennä tsekkaamaan Willis Towerin Skydeck. Willis Tower (ent. Sears Tower) on Yhdysvaltain korkein pilvenpiirtäjä. Hypättiin bussiin ja ajettiin sinne. Kuski sanoikin, että nyt on hyvä hetki käydä, kun keli suosii, eikä tarvitse jonottaa. Hissillä ylös kerrokseen 103, joka sijaitsee 412m korkeudessa. Olihan sieltä hulppeat näkymät.





Tottahan sielläkin oli lasilattia, jonka päällä sai käydä tepsuttelemassa. Oikeastaan se oli lasikuutio pilvenpiirtäjän kyljessä. Vuorollaan siellä käytiin kuvattavana. Ohessa mestariotoksia...




Meillä vierähtikin tornissa melkein pari tuntia. Hypättiin bussiin ja oltiinkin ainoat asiakkaat. Kuski huuteli meille, että mistä ollaan. Me vastattiin, -"From Finland". -"England?" -"No, FINLAND!" -"Greenland?" -"NO, FINLAND!" -"Greenland?".. Lopulta Outi käveli sen viereen ja suurinpiirtein piirsi sille kartan. -"Oooo, from Finland!" :) Jäätiin Millenium Parkin kohdalla kyydistä ja käveltiin ruokakaupan kautta hotellille. Eilen jäi kertomatta, että ei päivääkään ilman suomi-juttuja. Esa-Pekka Salosen mainoksia oli jossain tuolla kaupungilla. Heiluttelee keppiä näemmä Chicago Symphony Orchestran edessä tällä viikolla. Lisäksi samaan bussiin sattui Joensuulaisia. Nyt ruokakaupassa Päpi huomasi nämä tuotteet. Mikähän lie tässä kytkös?


Illalla käytiin vielä syömässä. Mentiin tässä ihan lähellä olevaan ravintolaan. Saatiin tarjoilijaksi joku intialainen (?), joka puhui niin vahvalla korostuksella, ettei meinattu selvää saada. Väistämättä tuli mieleen, että se oli kuin suoraan Disneyn piirretyistä. Hauska nuorimies kaikin puolin. Kun laskunmaksun aika koitti, näin kuitista tarjoilijan nimen. En ilikiä kirjottaa, miten reakoin, mutta mies oli Jeesus. Ei Ahmed, eikä Aladin, vain Jeesus.

Palattiin hotellille ja korkkasin punkkupullon... tai niin kuvittelin tekeväni. Kiersin korkkiruuvin ja - Naps! Korkista tökötti vaan tappi! Sitten ongelmaa ratkomaan. Jotenkin tuli déjá vu. Tämä oli tapahtunut ennenkin. Edellisellä Kanadan reissulla tarvittiin kolme akkaa, hengari ja vyö, että pullo saatiin auki. Nyt minulla oli Päpin nahkahanskat ja normaali korkinavaaja. Päpi istui lattialla ja piti kaksinkäsin pullosta ja minä yläpuolelta vedin kaikin voimin avaajalla vääntäen. - Aukesi! :)

Ai niin, meinasipa unohtua! Luvattiin aamulla Alisalle heppakuvia. Tässäpä niitä...


6 kommenttia:

  1. Meinaspa aivan huimata nuo korkeella otetut kuvat, ite olisin seisonu kaukana reunasta! Täällä on taas matkiksessa sakilla kateltu juttua. Aino ja Liisa on tetissä mulla siivoilemassa ja tutustumassa hommiin. Nyt reippaina tyttöinä lähtivät kävellen koululle syömään (saavatpa raitista ilmaa tällekin päivälle!) Kaksi Helenaa pistäys "kolmen hoon kävelyn " merkeissä ja katselivat kuvia. Yksi kuskikin sai (vasta) tänään osoitteen sivulle, joten lukijoita kyllä piisaa. Terveisin matkiksen täti

    VastaaPoista
  2. Mahottoman ihania nuo kuvat teistä mut ei ne minua mykistäny vaan päin vastoin, kiroilemaan pisti ja väristysten kera! No en ollut ainut niin se Matsiltakin pääsi ruma sana. Kuvat on kuvina hienoja mut niinkö eilen jo sanoin niin ei ois mun paikka, ahistaa jo nyt toi rakennusten määrä niistä tungoksista puhumattakaan.
    Eli odotan innolla kun siirrytte avarimmille vesille.
    Jos minua lukiessa välillä puistatti niin kyllä meinas ruveta naurattaanki ku tuli mieleen väkiselläkin Viisikon seikkailut ja jatkuva syöminen :) ...tukevan aamupalan jälkeen he lähtivät uusia seikkailuja etsimään. Aikansa kierrettyään he olivat jo niin väsyksissä, että pysähtyivät syömään viereiseen kahvilaan kun eväät olivat vahingossa jääneet majapaikkaan. Kevyen lounaan jälkeen he päättivät kierrellä vielä tovin paikkaan tutustuen. Nähtävää ja ihailtavaa oli niin paljon, että iltapäivä oli jo pitkällä kun he päättivät palata majapaikkaansa paikallisen ruokakaupan kautta....
    Tuli näläkä ku kirijotin, ruppeen syömään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Happi loppui! Tuntui, että verisuoni katkeaa päässä. Silmät niin täynnä vettä, ettei lukemisesta tullut mitään. Pikkuisen repesin, kun luin tätä aamulla unissani. :'D Juurikin illalla sanoin, että miten minä aloitan tämän blogin, ettei aina luetella heräämisjärjestystä ja aamupalaa. Tottahan se toki on, että aivan yhtä paljon ja usein syödään, kuin Viisikkokin.

      Poista
  3. Aika huima tuo Skydeckki,no,mut mäki kävin Yrittäjätalon ylimmässä tänään....Mun tätin pojan kaiffari on Jesus,aika yleinen nimi ainaki Espanjassa :)Kun katoin nuita juustoja,meni vähä aikaa että tajusin jotta siinähän tosiaan lukee JUUSTO :))Pidin jotenki ihan luonnollisena,että no,juusto tietenki :)Mäki meen päikkäreille,leikin että oon Ameriikassa ja ois niinku muka aamu- yö vielä ;)

    VastaaPoista
  4. Hienoja kuvia kaupunkimaailmasta. Tuossa maailmassa eläminen vieraalta tottua. Rakennuksetkin noin suuria. Hienoa nähdä livenä. t.Ripa

    VastaaPoista
  5. Toijala koolin shikako!!!!! Näyttää menevän melko komiasti teillä siellä. Terkkuja....

    VastaaPoista